Mange mennesker er aktive, de trener og mosjonerer. De går i trapper istedenfor å ta heis og går tur i skogen. De varierer i kostholdet sitt og spiser litt frukt av og til. Ville man trodd at de kunne lide av vitaminmangel? Nei, men det er faktisk mange som gjør det, selv om at man tror man lever sunt.

Vitaminmangel kan føre til at man blir slapp, huden eldes raskere og man kan utvikle dårlig syn (D vitamin mangel). Derfor er det viktig å tenke på om man kanskje skulle trengt tilskudd av vitaminer, slik at man effektivt kan forebygge slike skader. Les videre og finn ut om det er noe for deg.vitaminmangel

Vitaminer er livsnødvendige

Og det er ikke tull. Mange tenker ikke over at hvis mange går med vitaminmangler over lengre tid, kan det i ytterste konsekvens ha fatale utfall. Har man et for dårlig opptak av vitamin A kan det skade synet, og i verste tilfeller kan man bli blind. Det er derfor man ofte hører at man “bør spise gulrøtter for å se bedre om natten”, og det er helt riktig. Gulrøtter er en viktig kilde til vitamin A.

Hvis man er bekymret for at man mangler vitamin A, kan man med fordel inkludere kosttilskudd i hverdagen, for å forsikre seg om at man får nok av det man trenger.

Vitamin D er viktig for tennene, knoklene og beina våre. Derfor ser man ofte at det blir lagt til i melk og andre meieriprodukter. De tilsetter også vitamin D i melk, da det bidrar til kroppens eget opptak av beins byggestein kalsium og det livsviktige fosfor i tarmen.

Muskler og vev har behov for vitamin E, samtidig som det også forebygger tørr hud og tørt hår.

Ta tilskudd av disse hvis du tror du får for lite av det!