Mange spørreundersøkelser viser at mange nordmenn hater å måtte stå i sikkerhetskøen på flyplassen. Mange liker heller ikke å sitte ved siden av ukjente mennesker, som ikke kan oppføre seg på flyreiser. Og man trenger vel ikke en spørreundersøkelse for å finne ut om noen er fornøyd eller ei med kansellerte flyreiser.

Det finnes en omvei, som før var reservert kun de rikeste i befolkningen, men som nå blir mer og mer tilgjengelig for alle: Reise med leieprivatfly

Luksus med god samvittighestort flyt

Private flyreiser er noe man forbinder med rikinger som Kjell Inge Røkke og Petter Stordalen, men det er flere og flere som får tilgang til det nå. I et marked hvor mange piloter ikke får fast ansettelse, er det flere som starter opp små selskap med flotte, små privatfly. Disse kan frakte deg trygt til din destinasjon, når du vil, og hvor du vil.

Tenk deg at du skal feire en stor begivenhet med mange familiemedlemmer, og hele gjengen skal til syden. Alle skal komme seg til flyplassen, og der må de gjennom sikkerhetssjekken og så vente enda mer på at flyet skal være klart til ombordstigning. Du kan også risikere at flyet blir kansellert, og da står alle familiemedlemmene der på flyplassen når dere helst skulle vært i lufta, slappet av og kost dere. Med privatfly vil slikt aldri skje.

Med ca 14 mennesker vil en flytur med privatfly ikke nødvendigvis koste mye mer enn hva det hadde kostet med et vanlig rutefly. Man slipper mye av det negative man forbinder med det å fly med vanlige rutefly, ingen sikkerhetssjekk og ingen kansellering. Er du for sent ute, venter flyet på deg. Du kan til og med, på mange små flyplasser, kjøre helt bort til flyet ditt. Det er så mange fordeler at man absolutt bør vurdere det